Sieraden in Stijl

Wat zijn de modetrends dit voorjaar?

Door Marijke Mul

Mooi weer op komst, éindelijk! Met nog een maand te gaan tot de zomer is het de hoogste tijd om te ontwaken, op te bloeien en te genieten van de warme zon op onze huid. Tijd ook voor een frisse wind door jouw garderobe, accessoires en sieraden. Maar waar ligt dit modeseizoen de focus op en wat zijn de nieuwe modetrends voor de lente van 2021? Als fashion stylist praat ik je via het gastblog op Sieraden in Stijl regelmatig bij. 


Uiteenlopende trendkleuren

We zien dit voorjaar een breed pallet aan kleuren. Prachtige neutrale kleurtinten als zand, beige en gebroken wit – vaak ton-sur-ton gedragen. Vurig rood en uitgesproken paarsroze, het mag allemaal. Kleureninstituut Pantone voorspelt twee trendkleuren: ‘illuminating yellow’ (citroengeel) en ‘ultimate grey’ (zilvergrijs). Geel begint deze lente als zacht getinte variant, maar wordt met hardere tinten een stuk uitbundiger in de zomer. We hebben de afgelopen jaren veel roze in het kleurbeeld gezien, nu zien we een verschuiving naar geel. Vooral de zachtgele kleurtinten zijn fraai, omdat ze bijna iedereen flatteren. De geel-nuances gaan perfect samen met meer neutrale modekleuren zoals gebroken wit en zandkleur.

Feminiene modetrends

Het silhouet is deze lente bijzonder vrouwelijk. We zien veel items in zwierige stoffen met details als ruches, laagjes en kant. Kledingstukken als pantalons en broeken met bijpassend jasje of blazer. Een broekpak wordt gecombineerd met een top met print in dezelfde gele kleurtonen. Ton-sur-ton is helemaal hot! Een blousejurk met gebloemde all-over-print is net als vorig jaar een echte must-have.

Helemaal van nu: mix natuurlijke materialen en texturen 

Je geeft jezelf een krachtige en stijlvolle uitstraling door kledingstukken binnen je outfit van verschillende natuurlijke materialen en texturen te mixen: een absolute trend dit voorjaar en deze zomer. De textuur van katoen, het matglanzende uiterlijk van zijde en de stoere look van leer zijn hier een mooi voorbeeld van. Gebruik dus verschillende materialen in dezelfde kleur, creëer contrast door de verschillende materialen, laat tegenpolen elkaar aantrekken en wees niet te zuinig, het mag allemaal.

De juiste mix van sieraden maakt een look compleet 

Bij sieraden werkt dit ook zo. Wanneer je bijvoorbeeld edelmetalen als rosé- wit- of geelgoud met edelstenen als rozenkwarts, citrien of maansteen combineert en deze draagt met kledingstukken van natuurlijke materialen als katoen of een matglanzende zijde look, dan zul je zien dat deze elkaar enorm versterken.

De finishing touch voor de outfit is een oorbel of collier die de modekleuren versterken. Zo geef je jouw fashion look een waardige upgrade en krijg je een prachtige, krachtige uitstraling!

Een heerlijk, zonnig weekend allemaal!

Fashion Stylist 

Verder lezen

City Jewels | Haarlem

Door Increatie

Oost West, Thuis Best!!

Dan zit je ineens in huis, maar is dit je Thuis?

Je thuis..,

Dé plaats waar je je oprecht op je gemak voelt...

Dé plaats waar je geboren bent...

Dé plaats waar je roots liggen...

Dé plaats waar je je thuis voelt...

Dat gevoel geeft Haarlem!!

Zegelrring Haarlem Wapen

Verder lezen

Mode- en sieradentrends zomer 2018

Door Louise Hartveld

De voorjaarsbeurzen van de sieradenbranche gaven ons dit jaar weer de gelegenheid om trends te spotten. Wat ons opviel was vooral veel kleur. Precies zoals je ook zag op de catwalks die de collectie voor deze lente en zomer toonden. Eén kleur die ons bij beide branches opviel was: PAARS!

Verder lezen

Sieraad Cadeau Valentijnsdag

Door Louise Hartveld

Het ergste wat je als stel op Valentijnsdag kan overkomen is dat de één wel een cadeau geeft, maar de ander niet. Zo kan een dag die in teken van romantiek moet staan ineens omslaan in een ongemakkelijke ervaring. Veel stellen spreken daarom duidelijk af: 'Wij doen niks met Valentijn, toch?'. Prima natuurlijk, maar waarom eigenlijk?

Verder lezen
Bij inschrijving ontvangt u eens per maand stijlvolle draag informatie over de sieraden uit deze shop.
 
 

SIERADEN IN STIJL by Marijke Mul

"Sieraden in stijl" heeft het meest complete overzicht in stijlvolle sieraden op de Nederlandse markt. Verschillende stijlen. Fashionable jewellery. Dé musthave in jouw collectie.

Wij hebben een ruime verscheidenheid in stijlen en zoeken hier binnen naar de meest speciale items. Hierdoor kunnen de sieraden verrassend zijn. Ringen, kettingen, hangers, horloges. Naast de nieuwe sieraden, soms met de hand gemaakt, vind je hier ook een ruime collectie vintage sieraden. Mocht je zelf sieraden hebben, welke je niet draagt, komen deze wellicht ook in aanmerking op bij ons op de site te komen. VERKOOP HIER UW SIERAAD

Daarnaast staan in onze fysieke winkel altijd mensen voor je klaar om je te adviseren, te woord te staan en bij problemen, deze voor je op te lossen.

Neem ook contact met ons op voor een taxatierapport, reparatie of neem een kijkje op de website van Marijke Mul Goudsmid