Logo Sieraden Logo

Gouden ring met edelsteen

Door Louise Hartveld

Ben je op zoek naar een ketting, armband of ring van goud of zilver met edelstenen? Dan ben je bij Sieraden In Stijl aan het juiste adres. Wij zijn namelijk gek op het gebruik van edelstenen in onze sieraden! Hoe unieker de steen hoe beter. Als goudsmid is het de kunst om de schoonheid van een natuursteen te laten spreken in een sieraad. Past de vorm van een bepaalde steen mooi op een ring? Of kun je deze beter verwerken in een hanger, armband of oorhangers?

Daarnaast vinden wij het van Sieraden in Stijl erg belangrijk om te kijken naar combinaties van kleur, edelstenen en materiaalgebruik. Dit is namelijk van belang voor de verzorging en het behoud van de edelsteen. Het is verleidelijk alleen het oog te laten bepalen. Maar de kwaliteit van een edelsteen is minstens zo belangrijk.

Graag geven wij daarom een aantal tips waar je op moet letten bij aankoop van een sieraad met edelstenen.

HARDHEID VAN DE EDELSTEEN

Er zijn veel verschillende soorten edelstenen met uiteenlopende hardheden. De hardheid wordt bepaald op de schaal van Mohs. Deze loopt van 0 tot 10, waarbij je er vanuit kunt gaan dat 1 de hardheid van kalk aangeeft en 10 die van diamant. Daar tussenin zitten vele soorten materialen. Door het verschil in hardheid zul je begrijpen dat niet iedere edelsteen met een lage hardheid geschikt is voor het verwerken in een sieraden. 

Daarnaast zit er nog een verschil in of je een edelsteen in bijvoorbeeld een paar oorbellen of een ring verwerkt. Een ring zit aan je vinger en aangezien je dagelijks veel met je handen doet, is de kans op stoten en schaven groot en ligt slijtage op de loer. Oorhangers hebben daarentegen minder kans op het oplopen van butsen. Dat is dus, naast de ongeëvenaarde schittering, de reden dat diamant zo veelvuldig gebruikt wordt in sieraden en met name in ringen.


KLEUR VAN DE EDELSTEEN VERSUS KLEUR VAN HET GOUD

Naast diamant (welke momenteel door hoge druk en hoge temperatuur behandeld wordt naar verschillende kleuren) is een natuurlijke kleursteen in een ring een mooie aanvulling op de uitstraling van een sieraad. Bij Sieraden in Stijl zul je veel edelstenen in sieraden voorbij zien komen. We zijn nu eenmaal echte liefhebbers. Wel zie je een verschil in sieraden met edelstenen die juist wel of niet worden aangevuld met diamant. Als er ook diamant in een sieraad is verwerkt, zal de edelsteen vaak de belangrijkste steen zijn. De edelsteen is dan veelal een stukje groter, waarbij de diamant een ondersteunende rol in het model of ontwerp heeft (zie bovenstaand voorbeeld). Zo hebben wij bijvoorbeeld de serie "Kleurval" hierin zie je veel kleur-, edelstenen in verschillende kleuren bij elkaar. Het goud van de ring en de zettingen zijn qua kleur aangepast op de soort edelsteen in de ring. Zo wordt er witgoud gebruikt bij de koele tinten van de blauwe Topaas of de Amethist en wordt er gekozen voor geelgoud bij de warme tinten van de gele Citroen of de Prasioliet. Juist bij een bruine Rookkwarts wordt de zetting in rosé goud uitgevoerd. Deze keuze wordt voornamelijk gemaakt om de kleuren van de stenen aan te vullen in hun intensiteit en charme. Hierbij gaat het dan ook heel erg om beleving van het ontwerp.

Diamant zal veelal in witgoud worden gezet. Als je deze prachtige steen in een gestoken zetting zet, waarbij er door glans steken een soort spiegeltjes worden gecreëerd, zal de diamant veel meer tot zijn recht komen en nóg meer vuur geven, dan wat hij zou doen als hij in geelgoud zou worden gezet. Het kan dan ook een keuze zijn om dit juist wel te willen. Ook zou je dan voor licht gele natuurlijke diamant in geelgoud kunnen kiezen. Dit geeft een heel andere uitstraling aan de ring, armband, hanger of ander sieraad.

Welke kleurstelling zou jouw voorkeur hebben?

Bovenstaande ring

De ring op de foto bestaat uit 14 krt geel goud met een rutiel kwarts

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 

Uitgelicht!

Eerste hulp bij het kopen van een verlovingsring!


Verder lezen

Bij inschrijving ontvangt u eens per maand stijlvolle draag informatie over de sieraden uit deze shop.
 
 

SIERADEN IN STIJL by Marijke Mul

"Sieraden in stijl" heeft het meest complete overzicht in stijlvolle sieraden op de Nederlandse markt. Verschillende stijlen. Fashionable jewellery. Dé musthave in jouw collectie.

Wij hebben een ruime verscheidenheid in stijlen en zoeken hier binnen naar de meest speciale items. Hierdoor kunnen de sieraden verrassend zijn. Ringen, kettingen, hangers, horloges. Naast de nieuwe sieraden, soms met de hand gemaakt, vind je hier ook een ruime collectie vintage sieraden. Mocht je zelf sieraden hebben, welke je niet draagt, komen deze wellicht ook in aanmerking op bij ons op de site te komen. VERKOOP HIER UW SIERAAD

Daarnaast staan in onze fysieke winkel altijd mensen voor je klaar om je te adviseren, te woord te staan en bij problemen, deze voor je op te lossen.

Neem ook contact met ons op voor een taxatierapport, reparatie of neem een kijkje op de website van Marijke Mul Goudsmid