Logo Sieraden Logo

Rood gouden sieraad

Door Marijke Engelbarts-Mul

DE CHARME VAN ROOD GOUD EN DIAMANTEN

Ben jij ook zo'n fan van rood goud?

Dan ben je iemand die niet van al te opvallend, maar wel van klasse houdt. Rood goud kleur heel mooi bij een iets blekere huid, het zal daardoor niet al te opvallend zijn, maar heel geraffineerd staan. Ook bij mensen met rood bruin haar kan rood goud werkelijk prachtig staan. Het model van het sieraad maakt het dan af. Daarmee kun je nog op vele manieren het sieraad helemaal bij je persoonlijkheid doen aansluiten.

Als je voor rood goud gaat, moet je je wel realiseren dat het mogelijk is dat er op de huid en reactie kan zijn. Hierbij kun je merken, dat je huid iets zwart of groen wordt. Dit is weer heel makkelijk van de huid af te halen met een beetje water of citroensap.

Welke edelstenen staan mooi in een rood gouden sieraad?

Verder lezen

Tulpomania ketting door Goudsmid Marijke Mul

Door Marijke Engelbarts-Mul

Tulpomania in Haarlem

In het begin van de 17 eeuw waren tulpen in Nederland een exclusief en vooral schaars statussymbool. Het centrum van de tulpenhandel lag in de stad Haarlem. Door de trage natuurlijke vermeerdering van tulpenbollen was er slechts een beperkt aanbod tegenover een grote vraag. Al snel werden de populaire bollen niet fysiek verhandeld maar via waardepapieren. Deze 'tulpengekte', ook wel Tulpomania genoemd, leidde tot een wilde speculatie in bollen waarbij prijzen explosief stegen tot tienduizenden euro’s per bol. Voor dat bedrag kon je een heel grachtenpand kopen! Op zekere dag kwam er een abrupt einde aan de windhandel en werden fortuinen verloren. Maar de tulpenhandel overleefde. Deze lente staat Haarlem in het teken van Tulpomania. De stad herleeft deze manie met allerlei culturele activiteiten.

Tulp ketting

Juwelier Goudsmid Marijke Mul heeft voor deze gelegenheid een Tulpomania sieraad ontworpen: een zilveren hanger gecombineerd met een fraai collier, geïnspireerd op de bekende tulp 'Vroege Brabantson' van de Haarlemse 17e-eeuwse meesterschilder Judith Leyster. Een uniek sieraad met een Nederlands tintje!

Verder lezen

Mode- en sieradentrends 2016/2017

Door Marijke Engelbarts-Mul

Op maandag 26 januari mocht ik dé toonaangevende modebeurs bezoeken die ertoe doet in modeland, de Modefabriek in Amsterdam. Als styliste, visual merchandiser en modegek is dit de place to be voor inspiratie en informatie over de nieuwste trends op het gebied van nieuwe stijlen, kleuren en materialen.

TRENDS

De deskundige analyses van trendwatchers laten een duidelijke verandering zien in het gedrag van de consument van nu.

Vandaag de dag hebben we een snelle levensstijl. We zijn druk met werk, hebben weinig vrije tijd en zoeken naar de juiste balans tussen deze twee. Internet zorgt ervoor dat we goed geïnformeerd zijn en weten wat we willen, kritisch zijn.

We zijn meer en meer op zoek naar producten van een goede kwaliteit. En kopen liever één mooi item in plaats van meerdere 'look a likes' van een mindere kwaliteit. We kiezen bewust en factoren als gezondheid, relaties en het milieu komen voor ons op de eerste plaats.

Verder lezen

5 mode musthaves voor deze lente en zomer 2016

Door Marijke Engelbarts-Mul
    Hoera, het is lente! We hebben al mogen genieten van zonnige dagen en dat smaakt naar meer.
    Heerlijk die warme zonnestralen op je huid! Maar is je garderobe al lente-proof en wat zijn de modekleuren en -trends voor dit voorjaar? Aan de hand van onderstaand kleurenpalet heb ik 5 mode musthaves voor deze lente en zomer op een rijtje gezet. 


    KLEUREN

    Het kleurenpalet voor de lente en zomer van 2016 is een mooie mix van pastellen en felle tinten.

    Verder lezen
Bij inschrijving ontvangt u eens per maand stijlvolle draag informatie over de sieraden uit deze shop.
 
 

SIERADEN IN STIJL by Marijke Mul

"Sieraden in stijl" heeft het meest complete overzicht in stijlvolle sieraden op de Nederlandse markt. Verschillende stijlen. Fashionable jewellery. Dé musthave in jouw collectie.

Wij hebben een ruime verscheidenheid in stijlen en zoeken hier binnen naar de meest speciale items. Hierdoor kunnen de sieraden verrassend zijn. Ringen, kettingen, hangers, horloges. Naast de nieuwe sieraden, soms met de hand gemaakt, vind je hier ook een ruime collectie vintage sieraden. Mocht je zelf sieraden hebben, welke je niet draagt, komen deze wellicht ook in aanmerking op bij ons op de site te komen. VERKOOP HIER UW SIERAAD

Daarnaast staan in onze fysieke winkel altijd mensen voor je klaar om je te adviseren, te woord te staan en bij problemen, deze voor je op te lossen.

Neem ook contact met ons op voor een taxatierapport, reparatie of neem een kijkje op de website van Marijke Mul Goudsmid