Logo Sieraden Logo

Mode- en sieradentrends 2016/2017

Door Marijke Engelbarts-Mul

Op maandag 26 januari mocht ik dé toonaangevende modebeurs bezoeken die ertoe doet in modeland, de Modefabriek in Amsterdam. Als styliste, visual merchandiser en modegek is dit de place to be voor inspiratie en informatie over de nieuwste trends op het gebied van nieuwe stijlen, kleuren en materialen.

TRENDS

De deskundige analyses van trendwatchers laten een duidelijke verandering zien in het gedrag van de consument van nu.

Vandaag de dag hebben we een snelle levensstijl. We zijn druk met werk, hebben weinig vrije tijd en zoeken naar de juiste balans tussen deze twee. Internet zorgt ervoor dat we goed geïnformeerd zijn en weten wat we willen, kritisch zijn.

We zijn meer en meer op zoek naar producten van een goede kwaliteit. En kopen liever één mooi item in plaats van meerdere 'look a likes' van een mindere kwaliteit. We kiezen bewust en factoren als gezondheid, relaties en het milieu komen voor ons op de eerste plaats.

RECYCLING

Op de modebeurs kun je er niet omheen. De trend recycling duurt voort. Ik zie prachtige tassen welke ooit als zitbank fungeerde en hippe woonkussens die eerder dienst deden als warme deken. Gemaakt door designers met passie voor hun vak. En dat stralen ze uit! Dat brengt me terug naar de producten die wij aanbieden in onze winkel van  Marijke Mul en onze online shop  Sieraden in Stijl.

In het atelier van Marijke Mul geven we sieraden graag een tweede leven. Sommige sieraden zijn zo mooi en uniek, ze spreken voor zichzelf. Een mooi voorbeeld hiervan is ons Jugendstil collier.

Dit sieraad heeft geen gebruikelijke lengte. Het is 1,50 meter lang. Ze is hoogstwaarschijnlijk gedragen als verfraaiing van de kleding, als accessoire. Of om de heup heen. Alleen voor mensen uit de hogere kringen was dit sieraad betaalbaar. Voor meer informatie over dit collier klik op deze link.

Andere sieraden geven we een metamorfose en daarmee een nieuwe functie. Zoals bijvoorbeeld een collier die voort zal leven als armband of ring. Daarmee krijgen ze persoonlijkheid en een uniek karakter passend bij de persoon die ze siert.

VOORUITBLIK – MODETRENDS VOOR 2016 / 2017

Kleuren die we in de herfst en winter van 2016/2017 voor dames gaan zien zijn groentinten en dan vooral petrol en olijfgroen. Voor de heren dennegroen en bruintinten als gember-, koffie- en kopertinten. Het Amsterdam By Night van Fromanteel die wij in onze collectie voeren sluit hier mooi op aan. 

Opvallend is dat er naast deze donkere kleuren ook lichte nuances op de catwalk te zien waren, zoals poeder rose en lila. Met ons  Danser collier lopen wij alvast voor op deze trend.

Marine blauw vormt de basis voor vele merken. Dat uit zich in het gebruik van navy, blauw-wit gestreepte items en jassen met dubbele rij knopen.

Daarnaast zijn warme tinten als bordeaux rood, roestrood en terra oranje verwerkt in vele collecties.

Voor de dames zijn ook luipaard prints, laagjes, bloemenprints en vlinder prints terug te vinden.

ETALEREN: DENK OUT OF THE BOX!

Visual Merchandisers en decorateurs dagen me uit om buiten de gebaande paden te denken. Ze prikkelen mij met onverwachte combinaties, zoals een hangplant die wordt gebruikt als haar of honderden post-it notitie blaadjes als achtergrond voor een etalage. Er wordt gespeeld met print-beleving. Door alle elementen in een etalage te bekleden met dezelfde print valt ze meteen op. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!

Bekijk onze online etalage op Sieraden in Stijl en laat je inspireren!

Hartelijke groet,

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 

Uitgelicht!

Stijlgids Romantisch-Chique / mode trends 2017 - 2018


Verder lezen

Mode- en sieradentrends 2017/2018


Verder lezen

Nieuwe (ont)wikkelingen


Verder lezen

5 mode musthaves voor deze lente en zomer 2016


Verder lezen

Bij inschrijving ontvangt u eens per maand stijlvolle draag informatie over de sieraden uit deze shop.
 
 

SIERADEN IN STIJL by Marijke Mul

"Sieraden in stijl" heeft het meest complete overzicht in stijlvolle sieraden op de Nederlandse markt. Verschillende stijlen. Fashionable jewellery. Dé musthave in jouw collectie.

Wij hebben een ruime verscheidenheid in stijlen en zoeken hier binnen naar de meest speciale items. Hierdoor kunnen de sieraden verrassend zijn. Ringen, kettingen, hangers, horloges. Naast de nieuwe sieraden, soms met de hand gemaakt, vind je hier ook een ruime collectie vintage sieraden. Mocht je zelf sieraden hebben, welke je niet draagt, komen deze wellicht ook in aanmerking op bij ons op de site te komen. VERKOOP HIER UW SIERAAD

Daarnaast staan in onze fysieke winkel altijd mensen voor je klaar om je te adviseren, te woord te staan en bij problemen, deze voor je op te lossen.

Neem ook contact met ons op voor een taxatierapport, reparatie of neem een kijkje op de website van Marijke Mul Goudsmid