Logo Sieraden Logo

GRAVEREN EEN VAK APART

Door Marijke Engelbarts-Mul

Hoe maakt u van uw sieraad een gepersonaliseerd sieraad?

Heeft u al eens gedacht aan het laten aanbrengen van een gravure op uw sieraad?

Bij graveren denken we veelal aan het ingraveren van een tekst of een trouwdatum in een trouwring.

Maar de mogelijkheden binnen de techniek van graveren zijn veel breder. Een gravure kan ook een afbeelding of een vingerafdruk op een sieraad zijn.

Welke sieraden kunnen wij voor u graveren?

  • Een armband, hanger of ring.
  • Manchetknopen met naam of logo.
  • Ringen met een vingerafdruk. De afdruk of gravure kan worden geplaatst aan de binnen- of aan de buitenzijde van de ring.
  • Nier sieraden. Bijvoorbeeld de datum van transplantatie op de achterzijde van een nier hanger.
  • Herinneringssieraden zoals een asring waarbij een gravure aan de binnenzijde wordt geplaatst. Of de naam van een dierbare op een sieraad waaraan u emotionele waarde hecht. 


Andere voorbeelden van items waarop een gravure geplaatst kan worden zijn: een luxe balpen, zilver bestek of een geboorte cadeau zoals een zilveren rammelaar.

Handwerk of laser techniek?

Naar gelang het ontwerp kan een gravure zowel handmatig als met een lasertechniek voor u gerealiseerd worden.

Een gravure die handmatig is gezet geeft een sieraad een andere uitstraling dan een gravure die is geplaatst met een laser. Een handmatige gravure is als een handschrift. Uniek en persoonlijk. Het geeft karakter aan een sieraad.

De laser techniek geeft een strakkere vormgeving. Deze techniek brengt een verbreding van de mogelijkheden met zich mee. Voor het graveren van kleine objecten bijvoorbeeld, is de laser techniek een goede keuze. Ook bij een repeterend patroon op een sieraad zal de gravure met deze techniek op ieder onderdeel precies gelijk zijn.

Advies?

Het zetten van een gravure is een vak apart. Het vereist een ruime ervaring van de goudsmid en de juiste vooropleiding. De goudsmeden werkzaam bij Marijke Mul zijn vakbekwaam en voorzien u graag van het juiste advies. 

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden of wilt u een afspraak met een van onze goudsmeden inplannen? U kunt u ons zowel telefonisch op 023- 531 72 77 als per email bereiken via info@sieradeninstijl.nl.

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 

Uitgelicht!

Vingerafdruk ringen


Verder lezen

Herdenkingssieraad


Verder lezen

Bij inschrijving ontvangt u eens per maand stijlvolle draag informatie over de sieraden uit deze shop.
 
 

SIERADEN IN STIJL by Marijke Mul

"Sieraden in stijl" heeft het meest complete overzicht in stijlvolle sieraden op de Nederlandse markt. Verschillende stijlen. Fashionable jewellery. Dé musthave in jouw collectie.

Wij hebben een ruime verscheidenheid in stijlen en zoeken hier binnen naar de meest speciale items. Hierdoor kunnen de sieraden verrassend zijn. Ringen, kettingen, hangers, horloges. Naast de nieuwe sieraden, soms met de hand gemaakt, vind je hier ook een ruime collectie vintage sieraden. Mocht je zelf sieraden hebben, welke je niet draagt, komen deze wellicht ook in aanmerking op bij ons op de site te komen. VERKOOP HIER UW SIERAAD

Daarnaast staan in onze fysieke winkel altijd mensen voor je klaar om je te adviseren, te woord te staan en bij problemen, deze voor je op te lossen.

Neem ook contact met ons op voor een taxatierapport, reparatie of neem een kijkje op de website van Marijke Mul Goudsmid