Logo Sieraden Logo

KoningsRing voor Koningin Maxima

Door Marijke Engelbarts-Mul

KONINGSDAG 2017

Koningsdag, een dag van feestvreugde, oud Hollandse spelen, de Oranjes op stedenbezoek in Nederland. Voor ons is Koningsdag vooral een dag dat we benieuwd zijn naar de outfits en met name naar de sieraden die worden gedragen door de leden van ons koningshuis!

KONINGSRING VOOR MAXIMA

Koningin Maxima draagt voor deze gelegenheid onder andere de KoningsRing. Deze ring is ontworpen en vervaardigd door Étoile Maastricht. Maar past deze wel bij de rest van haar outfit?

MAXIMA : MIX & MATCH MODE KONINGIN

Koningin Maxima laat zien dat verschillende stijlen, kleuren edelstenen en edelmetalen prachtig te combineren zijn als één geheel. Naast de oranje KoningsRing van Étoile draagt Maxima voor deze gelegenheid een geelgouden armband en witgouden oorbellen. Als je goed naar de kleuren van de stenen van de armband kijkt, bestaat deze uit de kleuren Robijn (rood), Diamant (wit) en Saffier (blauw).

Het combineren van verschillende stijlen en kleuren is een trend die we duidelijk terugzien in de vraag van onze klanten in ons atelier. Goudsmid en sieraadontwerpster Marijke Mul heeft een verfijnd gevoel voor stijl en speelde daarmee in op deze behoefte. Een mooi voorbeeld hiervan is haar Dansercollectie.

Danser collectie Goudsmid Marijke Mul

De ringen van de Dansercollectie zijn ook prachtig in combinatie te dragen.

HET ONTWERP

De KoningsRing werd in 2013 ter gelegenheid van de kroning van de koning ontworpen in 3D. In het ontwerp is een bol geslagen Nederlands dubbeltje geplaatst met een afbeelding van Prinses Beatrix op het muntstuk, toen nog Koningin van Nederland. Het kroontje kan op de ring worden geklikt.  
Het 3D ontwerp werd vervolgens SLS-3D geprint d.m.v. een poederbak. Een techniek die nog gedeeltelijk handmatig wordt uitgevoerd. 

     

De KoningsRing is een ontwerp van Bon.Garson van Étoile Maastricht         

Elk persoonlijk sieraad is een persoonlijk kunstwerk, een stukje van jezelf wat je overdraagt. Een opdracht krijgen om een Koninklijk sieraad te vervaardigen is natuurlijk wel een heel bijzondere gebeurtenis. Goudsmid en sieraadontwerpster Marijke Mul ontwierp en vervaardigde destijds de rammelaar voor Princes Amalia

Rammelaar Princes Amalia naar een ontwerp van Goudsmid Marijke Mul

Reacties

Christie 17 November 2018

Graag nieuw sbrief

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 

Uitgelicht!

TV uitzending | interview met goudsmid en sieraadontwerpster Marijke Mul van Sieraden In Stijl


Verder lezen

Tulpomania ketting door Goudsmid Marijke Mul


Verder lezen

Bij inschrijving ontvangt u eens per maand stijlvolle draag informatie over de sieraden uit deze shop.
 
 

SIERADEN IN STIJL by Marijke Mul

"Sieraden in stijl" heeft het meest complete overzicht in stijlvolle sieraden op de Nederlandse markt. Verschillende stijlen. Fashionable jewellery. Dé musthave in jouw collectie.

Wij hebben een ruime verscheidenheid in stijlen en zoeken hier binnen naar de meest speciale items. Hierdoor kunnen de sieraden verrassend zijn. Ringen, kettingen, hangers, horloges. Naast de nieuwe sieraden, soms met de hand gemaakt, vind je hier ook een ruime collectie vintage sieraden. Mocht je zelf sieraden hebben, welke je niet draagt, komen deze wellicht ook in aanmerking op bij ons op de site te komen. VERKOOP HIER UW SIERAAD

Daarnaast staan in onze fysieke winkel altijd mensen voor je klaar om je te adviseren, te woord te staan en bij problemen, deze voor je op te lossen.

Neem ook contact met ons op voor een taxatierapport, reparatie of neem een kijkje op de website van Marijke Mul Goudsmid