Logo Sieraden Logo

De parels van Audrey Hepburn

Door Louise Hartveld

De modewereld is een fascinerende dynamische wereld die continue in beweging is. Nieuwe trends en ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op en gaan hand in hand met modestijlen die soms al decennia eerder de catwalk passeerden. Sommige stijlen zijn blijvend door de jaren heen en worden continu gedragen. Andere stijlen komen in golfbewegingen terug, meestal in een modern jasje gestoken. De komende tijd analyseren wij bij Sieraden in Stijl een aantal stijliconen van toen en nu op de kleding- en sieradentrends die zij teweeg brengen of hebben gebracht. 

In deze eerste blog behandelen we één van onze favoriete stijliconen: Audrey Hepburn. Haar toonaangevende smaak is nog dagelijks in het modebeeld te zien en fantastisch te combineren met sieraden uit onze stijlshop. Wat denk jij dat Audrey zou dragen?

Stijlicoon Audrey Hepburn 

Voor de leken onder ons: Audrey Hepburn was een van de beroemdste actrices van de 20e eeuw. Zowel in haar films als in haar priveleven werd zij vaak gekleed door Hubert de Givenchy. Met zijn kleding ontwikkelde ze zich tot een heus stijlicoon die vandaag de dag nog steeds haar sporen nalaat. Vooral de  little black dress (LBD) van Hepburn is een iconisch beeld waarmee de actrice in de vroege jaren '60 furore maakte. Ook vandaag de dag kun je met een zwart jurkje nooit de plank misslaan. Zeker niet in combinatie met een donkere zonnebril en opvallende sieraden met parel en edelsteen. Het typische ‘kleine zwarte jurkje’ groeide namelijk uit tot één van de beroemdste fashion items aller tijden. Wat ons betreft een fashion musthave voor elke vrouw die gaat voor elegantie, klassieke eenvoud en tijdloosheid. Een item dat je er, door het telkens anders te stylen, steeds anders uit kunt laten ziet. 

Tijdloze sieradenmatch

Audrey is met haar onuitwisbare stijl een inspiratiebron voor velen, zo ook voor ons. Combineer een zwart jurkje bijvoorbeeld met onze parelarmband, een tijdloos paar pareloorbellen of oorbellen met edelsteen en een spectaculair parelcollier. Want ook parels mogen weer, in alle kleuren, stijlen en formaten. Succes gegarandeerd, ongeacht de gelegenheid. Hierbij een overzicht van al onze parelsieraden

Uiteraard hoeft een klein zwart jurkje niet uitsluitend met parelsieraden gecombineerd te worden, maar als je het aan Audrey had gevraagd, zou ze hoogstwaarschijnlijk parels hebben gekozen.

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 

Uitgelicht!

Ringen gelegenheden en modische trends


Verder lezen

Trend | Liefde voor vintage


Verder lezen

Bij inschrijving ontvangt u eens per maand stijlvolle draag informatie over de sieraden uit deze shop.
 
 

SIERADEN IN STIJL by Marijke Mul

"Sieraden in stijl" heeft het meest complete overzicht in stijlvolle sieraden op de Nederlandse markt. Verschillende stijlen. Fashionable jewellery. Dé musthave in jouw collectie.

Wij hebben een ruime verscheidenheid in stijlen en zoeken hier binnen naar de meest speciale items. Hierdoor kunnen de sieraden verrassend zijn. Ringen, kettingen, hangers, horloges. Naast de nieuwe sieraden, soms met de hand gemaakt, vind je hier ook een ruime collectie vintage sieraden. Mocht je zelf sieraden hebben, welke je niet draagt, komen deze wellicht ook in aanmerking op bij ons op de site te komen. VERKOOP HIER UW SIERAAD

Daarnaast staan in onze fysieke winkel altijd mensen voor je klaar om je te adviseren, te woord te staan en bij problemen, deze voor je op te lossen.

Neem ook contact met ons op voor een taxatierapport, reparatie of neem een kijkje op de website van Marijke Mul Goudsmid