Logo Sieraden Logo

Sieraad in de maak

Door Marijke Engelbarts-Mul

Van schets naar persoonlijk sieraad

Een mensenleven zit vol bijzondere ervaringen. Is er een speciaal moment in je leven? Dan helpen wij je graag om jouw emotie te vangen en om te zetten naar een persoonlijk sieraad.

Het ontwerp

Misschien vermoed je dat alle sieraden al eens bedacht zijn, maar niets is minder waar!

Mijn ervaring van de afgelopen 18 jaar leert mij dat er bij iedere persoon weer een heel eigen sieraad ontstaat. Soms gaat het alleen om een nuance die wordt gecreëerd in een bestaand ontwerp, en een andere keer om een compleet nieuw ontwerp. Er is altijd iets wat jou en daarmee ook jouw sieraad uniek maakt. Mijn inspiratiebron is dan ook de persoon zelf of een gebeurtenis in zijn of haar leven. Kortom, het verhaal. Het is mogelijk om d.m.v. een gesprek jouw persoonlijkheid te vangen in een treffend ontwerp.

Tijdens het eerste gesprek worden er vaak al schetsen gemaakt. Deze ontwerpen worden veelal nog met de hand gemaakt en daarnaast maken we steeds vaker gebruik van 3D tekeningen. De 3D ontwerpen zijn zo realistisch, dat het lijkt alsof het sieraad al voor je vervaardigd is.

Deze laatste manier van schetsen helpt niet alleen bij het verbeelden van het eindresultaat, maar ook bij het productieproces. Het maakt het gemakkelijker om het sieraad te vervaardigen, helemaal als er het sieraad meerdere onderdelen bevat die vervaardigd moeten worden. Denk daarbij aan schakels van een armband, collier of ketting. Een ketting wordt namelijk veelal opgebouwd uit een terugkerend patroon.

De mal

Na de schets wordt er een mal voor het sieraad gemaakt. Wanneer er sprake is van een repeterende element zoals een schakel, wordt deze eerst geprint in kunststof. Door de schakels van meerdere malen te gieten vanuit 1 mal, zullen ze allemaal vrijwel gelijk zijn. Zodra de schakels geschuurd en gepolijst zijn, kunnen ze aan elkaar worden bevestigd. En zo ontstaat er een armband, collier of ketting.

Edele metalen

Bij iedere persoon en huidtype past een ander metaal. Wij leveren onze sieraden daarom in verschillende materialen. Bovendien werken we altijd met edele metalen. D.w.z:

  • Goud (geel, wit, rood)
  • Zilver
  • Platina

Edelstenen

Diamanten geven je sieraad een luxe en stijlvolle uitstraling. Ze worden veel gebruikt binnen onze ontwerpen. De kleur is neutraal en daardoor ook draagbaar bij iedere gelegenheid. Maar ook hiervoor geldt, wie ben je en wat past bij je?

Ben je niet gecharmeerd van diamanten of vind je deze te prijzig? Kies dan voor gekleurde edelstenen. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Amethist
  • Citrien
  • Saffier
  • Bloedkoraal
  • Parels
  • Enz...

De vervaardiging

Voor de vervaardiging van sieraden maken wij gebruikt van diverse moderne en traditionele technieken. Het atelier bevind zich in de winkel aan de Gierstraat 67 te Haarlem. Hier worden de sieraden met veel liefde, passie en vakmanschap door de goudsmeden vervaardigd.

Het eindresultaat

Ring witgoud met zwarte roos diamant

Onderhoud

Wanneer je een uniek, persoonlijk sieraad in je bezit hebt wil je dat natuurlijk graag in goede conditie houden. Wij adviseren daarom om één keer per jaar uitgebreide check-up te laten uitvoeren. Het sieraad wordt dan grondig gecontroleerd en schoongemaakt. Ook geven we advies om je sieraad zelf te onderhouden met de onderhoudsmiddelen die in onze winkel verkrijgbaar zijn.

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 

Uitgelicht!

Rood gouden sieraad


Verder lezen

Collier goud uit grootmoeders tijd


Verder lezen

Collier exclusief en stijlvol


Verder lezen

Bij inschrijving ontvangt u eens per maand stijlvolle draag informatie over de sieraden uit deze shop.
 
 

SIERADEN IN STIJL by Marijke Mul

"Sieraden in stijl" heeft het meest complete overzicht in stijlvolle sieraden op de Nederlandse markt. Verschillende stijlen. Fashionable jewellery. Dé musthave in jouw collectie.

Wij hebben een ruime verscheidenheid in stijlen en zoeken hier binnen naar de meest speciale items. Hierdoor kunnen de sieraden verrassend zijn. Ringen, kettingen, hangers, horloges. Naast de nieuwe sieraden, soms met de hand gemaakt, vind je hier ook een ruime collectie vintage sieraden. Mocht je zelf sieraden hebben, welke je niet draagt, komen deze wellicht ook in aanmerking op bij ons op de site te komen. VERKOOP HIER UW SIERAAD

Daarnaast staan in onze fysieke winkel altijd mensen voor je klaar om je te adviseren, te woord te staan en bij problemen, deze voor je op te lossen.

Neem ook contact met ons op voor een taxatierapport, reparatie of neem een kijkje op de website van Marijke Mul Goudsmid