Logo Sieraden Logo

Mode- en sieradentrends zomer 2018

Door Louise Hartveld

De voorjaarsbeurzen van de sieradenbranche gaven ons dit jaar weer de gelegenheid om trends te spotten. Wat ons opviel was vooral veel kleur. Precies zoals je ook zag op de catwalks die de collectie voor deze lente en zomer toonden. Eén kleur die ons bij beide branches opviel was: PAARS!

Modekleuren lente – zomer 2018

Een van de kleuren van komend zomerseizoen die we dit jaar veel gaan zien is paars. Deze kleur kwam veel voor op de catwalks. En dan niet voornamelijk het harde paars, maar vooral de pastelvariant die neigt naar roze. Een fijne zachte kleur dus die fris oogt en aan heerlijke warme dagen met zon op het terras doet denken. Met edelstenen wordt deze trend ook doorgevoerd in sieraden.

Amethist: prachtige edelsteen met veel variatiemogelijkheden en kracht

De amethist is een prachtige veelzijdige steen die in veel paarse kleurvariaties bestaat. Van intens donkerpaars, tot zacht glanzend paars. De edelsteen is naast mooi ook bijzonder vanwege de werking. Ze heeft namelijk een sterke zuiverende en beschermende werking. Ook stimuleert de steen het zelfinzicht en helpt zodoende het beste uit jezelf te halen. Bovendien heef de amethist een reinigende werking op het lichaam en een positieve invloed op het zenuwstelsel, waardoor klachten als hoofdpijn kunnen verminderen. Sieraadontwerpers en goudsmeden verwerken de steen vanwege haar uiterlijk en werking graag in sieraden. Zo komt de steen veel voor in de sieradencollectie van sieraadontwerpster Marijke Mul.

Oorbellen: Snoepjes van sieraden

Sieraden die heel goed in de trends van de lente en zomer van 2018 passen zijn de zogenaamde Snoepjes van sieraadontwerpster Marijke Mul. Ze zijn subtiel en daarom goed te combineren met andere paarstinten in de outfit. Ze zijn verkrijgbaar in het geelgoud en witgoud op deze webshop.

Ringen: Danser met dansende amethist

De Danser collectie van Marijke Mul is een zeer modieuze serie met de meest prachtige edelstenen in vrolijke kleuren, perfect in lijn met de voorjaars- en zomertrends van 2018. De edelstenen zijn op een flexibele manier gezet, waardoor ze mee lijken te dansen met iedere beweging. Een echte eyecatcher en daarmee matchend bij een uitbundige outfit of juist een aanvulling op een eenvoudige outfit. Deze variant in witgoud bevat een haast roze gekleurde amethist, gecombineerd met prasioliet en topaas. Een unieke edelsteen!

Armband: zilveren Oogappel met amethist

Stoer en toch vrouwelijk, dat is precies wat deze zilveren armband met amethist edelstenen uitstraalt. Combineer het met een donkere jeans die deze zomer helemaal terug is, in tegenstelling tot vorige zomer toen lichte jeans de trend was.

Meer inspiratie

Mocht je nog meer inspiratie nodig hebben voor sieraden die perfect passen binnen de komende trends? Bekijk dan al onze sieraden met kleurrijke edelstenen en in verschillende kleuren edelmetalen.

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 

Uitgelicht!

Ringen gelegenheden en modische trends


Verder lezen

Trend | Liefde voor vintage


Verder lezen

Bij inschrijving ontvangt u eens per maand stijlvolle draag informatie over de sieraden uit deze shop.
 
 

SIERADEN IN STIJL by Marijke Mul

"Sieraden in stijl" heeft het meest complete overzicht in stijlvolle sieraden op de Nederlandse markt. Verschillende stijlen. Fashionable jewellery. Dé musthave in jouw collectie.

Wij hebben een ruime verscheidenheid in stijlen en zoeken hier binnen naar de meest speciale items. Hierdoor kunnen de sieraden verrassend zijn. Ringen, kettingen, hangers, horloges. Naast de nieuwe sieraden, soms met de hand gemaakt, vind je hier ook een ruime collectie vintage sieraden. Mocht je zelf sieraden hebben, welke je niet draagt, komen deze wellicht ook in aanmerking op bij ons op de site te komen. VERKOOP HIER UW SIERAAD

Daarnaast staan in onze fysieke winkel altijd mensen voor je klaar om je te adviseren, te woord te staan en bij problemen, deze voor je op te lossen.

Neem ook contact met ons op voor een taxatierapport, reparatie of neem een kijkje op de website van Marijke Mul Goudsmid