Logo Sieraden Logo

Trouwringen | Trend 2017

Door Marijke Engelbarts-Mul

TROUWRING ALS SYMBOOL VAN LIEFDE

Trouwen, een bijzonder mooie manier om de liefde tussen twee mensen te bezegelen en te vieren. De trouwring is een belangrijk onderdeel van dit geheel en symboliseert de eeuwigdurende verbondenheid en oneindige liefde van twee mensen voor elkaar.

Maar wat zijn de trends en mogelijkheden op dit gebied?

ROOD GOUD DE TREND VAN 2017 IN TROUWRINGEN

In het atelier van juwelier goudsmid Marijke Mul zien we een stijgende vraag naar rood goud, ook wel rosé goud genoemd.

Rood of rosé goud is een goudlegering (samenstelling van metalen). Het bestaat uit geel goud dat wordt samengesmolten met andere metalen zoals vooral koper i.p.v. zilver, waardoor het rood goud ontstaat. Hoe lager het goudgehalte, hoe roder de kleur van de legering wanneer het met koper wordt aangevuld.

ROOD GOUD TERUG VAN WEG GEWEEST

Rood goud werd vooral in de jaren 40 veelvuldig voor sieraden, waaronder trouwringen gebruikt. De reden hiervan was vooral de kostprijs, welke lager ligt dan geel of wit goud.

Later werden trouwringen vooral in geel goud en witgoud vervaardig. Al dan niet in combinatie met diamant(en) of met één of meerdere edelstenen of een combinatie daarvan.

Goudsmid Marijke Mul maakt in haar ontwerpen al jaren veelvuldig gebruik van rood goud. De kleur van dit edelmetaal combineert goed bij diverse huid tinten.

Rood goud laat zich ook heel mooi samenvoegen met verschillende edelstenen waaronder diamant. Edelstenen geven door hun karakteristieke eigenschappen vaak persoonlijk karakter en emotie aan een sieraad.

Enkele voorbeelden van Rood gouden trouwring met edelsteen:

Wil je meer lezen over TROUWRINGEN, VINGERAFDRUKRINGEN of INSPIRATIE OPDOEN klik dan op de link.

Ga je trouwen en ben je benieuwd naar de mogelijkheden neem dan CONTACT met ons op en maak een afspraak met een van onze goudsmeden om vrijblijvend de opties te bespreken.

Ik hoop dat ik je op het gebied van trouwringen heb kunnen inspireren.

Hartelijke groet,

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 

Uitgelicht!

Rood gouden sieraad


Verder lezen

Vingerafdruk ringen


Verder lezen

Vingerafdruk sieraden atelier Marijke Mul


Verder lezen

Bij inschrijving ontvangt u eens per maand stijlvolle draag informatie over de sieraden uit deze shop.
 
 

SIERADEN IN STIJL by Marijke Mul

"Sieraden in stijl" heeft het meest complete overzicht in stijlvolle sieraden op de Nederlandse markt. Verschillende stijlen. Fashionable jewellery. Dé musthave in jouw collectie.

Wij hebben een ruime verscheidenheid in stijlen en zoeken hier binnen naar de meest speciale items. Hierdoor kunnen de sieraden verrassend zijn. Ringen, kettingen, hangers, horloges. Naast de nieuwe sieraden, soms met de hand gemaakt, vind je hier ook een ruime collectie vintage sieraden. Mocht je zelf sieraden hebben, welke je niet draagt, komen deze wellicht ook in aanmerking op bij ons op de site te komen. VERKOOP HIER UW SIERAAD

Daarnaast staan in onze fysieke winkel altijd mensen voor je klaar om je te adviseren, te woord te staan en bij problemen, deze voor je op te lossen.

Neem ook contact met ons op voor een taxatierapport, reparatie of neem een kijkje op de website van Marijke Mul Goudsmid