Logo Sieraden Logo

Mode- en sieradentrends 2017/2018

Door Marijke Engelbarts-Mul

TRENDS

In mijn eerdere blog Mode-en sieradentrends 2017/2018 vertelde ik je over het gedrag van de consument van nu, volgens de deskundige analyses van trendwatchers.
Zij zagen een duidelijke verandering.


We zijn meer en meer op zoek naar producten van een goede kwaliteit. En kopen liever één mooi item in plaats van meerdere 'look a likes' van een mindere kwaliteit. We kiezen bewust en factoren als gezondheid, relaties en het milieu komen voor ons op de eerste plaats.
Deze trend zet zich het komend seizoen voort.

EIGEN IDENTITEIT

Als gevolg op deze stroming vinden we het steeds belangrijker onze eigen stijl te ontwikkelen en te volgen. Modemerken hebben deze tendens opgepikt en spelen hier met hun collecties op in. Er is geen duidelijk kleurbeeld te vinden wat we het komend seizoen zullen gaan zien. Het gaat van basics als bruin tinten, chique en stoer zwart naar pastellen naar primaire kleuren als geel en gras groen.

In de Danser collectie, via deze link te zien, van sieraad ontwerpster en goudsmid Marijke Mul hebben kleuren als gras groen, paars, oker geel altijd al deel uitgemaakt van de ontwerpen. Voorbeelden hiervan zijn de ringen van geel- wit of rood goud met edelstenen als Amethist, Citrien en Peridoot. 

Ring Danser combi roze Toermalijn & Prasioliet

Roodgouden ring met Toermalijn & Prasioliet uit de Danser serie

Uitgesproken ringen als de Danser ringen vragen soms wel wat lef van de persoon die het gaat dragen. Wij zien hierin nu beweging komen en herkennen deze stroming. Eerder waren klanten er misschien nog niet aan toe, maar nu kijken ze heel duidelijk met een andere blik, kiezen meer en meer voor kleur, willen hun eigen identiteit tonen en hun persoonlijke smaak uitdragen.

RECYCLING

Onze stijlgids / online shop Sieraden in Stijl gaat het komend seizoen een nieuwe weg inslaan op het gebied van recycling en vintage sieraden. Hierover vertel ik je in een later stadium graag meer. 

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 

Uitgelicht!

Collier exclusief en stijlvol


Verder lezen

5 mode musthaves voor deze lente en zomer 2016


Verder lezen

Sieraad in de maak


Verder lezen

Stijlgids Romantisch-Chique / mode trends 2017 - 2018


Verder lezen

Mode- en sieradentrends 2016/2017


Verder lezen

Bij inschrijving ontvangt u eens per maand stijlvolle draag informatie over de sieraden uit deze shop.
 
 

SIERADEN IN STIJL by Marijke Mul

"Sieraden in stijl" heeft het meest complete overzicht in stijlvolle sieraden op de Nederlandse markt. Verschillende stijlen. Fashionable jewellery. Dé musthave in jouw collectie.

Wij hebben een ruime verscheidenheid in stijlen en zoeken hier binnen naar de meest speciale items. Hierdoor kunnen de sieraden verrassend zijn. Ringen, kettingen, hangers, horloges. Naast de nieuwe sieraden, soms met de hand gemaakt, vind je hier ook een ruime collectie vintage sieraden. Mocht je zelf sieraden hebben, welke je niet draagt, komen deze wellicht ook in aanmerking op bij ons op de site te komen. VERKOOP HIER UW SIERAAD

Daarnaast staan in onze fysieke winkel altijd mensen voor je klaar om je te adviseren, te woord te staan en bij problemen, deze voor je op te lossen.

Neem ook contact met ons op voor een taxatierapport, reparatie of neem een kijkje op de website van Marijke Mul Goudsmid