Logo Sieraden Logo

Vingerafdruk ringen

Door Marijke Engelbarts

Blijvende herinnering

Een vingerafdruk is persoonsgebonden; iets meer uniek en persoonlijk dan dit bestaat niet. 

Dat is niet alleen een mooie gedachte, maar zeker ook passend bij verschillende emotionele momenten in het leven. Met een vingerafdruk sieraad draag je je geliefde of dierbare, op een bijzondere manier heel dicht bij je.

Meestal leveren wij vingerafdruk ringen, maar een vingerafdruk sieraad als een hanger of armband is natuurlijk ook heel goed mogelijk.

Momenten waarop mensen bij ons een sieraad met een vingerafdruk bestellen zijn onder meer:

  1. Relatieringen
  2. Trouwringen
  3. Ter herinnering van een overleden liefde
  4. Na het verlies van een kind(je)
  5. Ter herinnering aan een ouder

In ons eigen atelier worden de vingerafdruk ringen met de hand vervaardigd. Het materiaal dat we daarvoor gebruiken is divers. De ring kan gemaakt worden van geel goud, wit goud, rood goud en zilver. De gravure kan aan de binnenzijde of aan de buitenzijde van een ring worden geplaatst. Daarnaast bieden we je de mogelijkheid een edelsteen als topaas, granaat, saffier of diamant in de ring te laten plaatsen. Enkele voorbeelden van vingerafdruk ringen vind je op onze webshop Sieraden in Stijl.

Hoe kun jij je vingerafdruk aanleveren?

Hiervoor zijn verschillende manieren.

1. Een daarvan is het gebruik van een inktkussen. Draai je vinger over het inktkussen. Neem een wit papier en draai je vinger met eenzelfde beweging over het paper. En klaar ben je!

2. Een andere optie is met behulp van was. Hierbij wordt de was verwarmd, zodat het zacht is en je je vinger erin kunt drukken. Zodra de was afkoelt, zal het iets harder worden. Een voordeel van deze manier is, dat de vorm van de vinger ook meer gevolgd kan worden. De vingerafdruk zal er niet diep inkomen. Vingerafdrukken gemaakt volgens deze methode zijn wel kwetsbaarder dan vingerafdrukken die middels een inktkussen gemaakt zijn.

Reacties

Naam
E-mail*
Uw bericht
 
 

Uitgelicht!

Bedanken van je nier donor. Hoe doe je dat?


Verder lezen

Vingerafdruk sieraden atelier Marijke Mul


Verder lezen

Bij inschrijving ontvangt u eens per maand stijlvolle draag informatie over de sieraden uit deze shop.
 
 

SIERADEN IN STIJL by Marijke Mul

"Sieraden in stijl" heeft het meest complete overzicht in stijlvolle sieraden op de Nederlandse markt. Verschillende stijlen. Fashionable jewellery. Dé musthave in jouw collectie.

Wij hebben een ruime verscheidenheid in stijlen en zoeken hier binnen naar de meest speciale items. Hierdoor kunnen de sieraden verrassend zijn. Ringen, kettingen, hangers, horloges. Naast de nieuwe sieraden, soms met de hand gemaakt, vind je hier ook een ruime collectie vintage sieraden. Mocht je zelf sieraden hebben, welke je niet draagt, komen deze wellicht ook in aanmerking op bij ons op de site te komen. VERKOOP HIER UW SIERAAD

Daarnaast staan in onze fysieke winkel altijd mensen voor je klaar om je te adviseren, te woord te staan en bij problemen, deze voor je op te lossen.

Neem ook contact met ons op voor een taxatierapport, reparatie of neem een kijkje op de website van Marijke Mul Goudsmid